Bemutatkozás

Kedves Látogató!


Vadásztársaságunk a közelmúltban alakult és célul tűzte ki, hogy elődeink által ránk hagyott értékes vadállományt céltudatos és minőségi vadgazdálkodással nemcsak, hogy megőrizze hanem lehetőségeihez képest fejlessze is.

Fontos feladatunk a szoros és jó kapcsolat a helyi gazdálkodókkal, illetve az itt élő gyerekekkel, fiatalokkal megszerettesse, megismertesse a vadászatot, az erdőt, saját környezetüket, megmutassa ezek szépségeit, védelmük fontosságát. A vadászati tradíciók fenntartása, a természet védelme mellett kultúrált szórakozási és etikus vadászati lehetőséget szeretnénk teremteni tagjainknak.

Mert hiszünk benne a természetet szolgálni nemes feladat.

Területünk a Kárpátok lábainál található az országunk legkeletibb csücskében Vásárosnaménytól mintegy 20 kilométerre a beregi síkságon. Tájegységünk sokszínűsége elvarázsolja mind az itt élő embereket mind pedig az ide látogatókat egyaránt. Területünk kb. 5700 ha melynek jelentős része természetvédelem alatt áll az erdőkkel és szántóföldi kultúrákkal tarkított.

Vadállományunk összetételében vegyesvadas jellegű, melyből az őshonos nagyvadak: gímszarvasok, vaddisznók és őzek mellett a dámszarvasok is jelen vannak, míg az apróvad állományunknál a fácán és mezei nyúl a jellemző. Vadászati lehetőséget kínálunk hazai és külföldi bérvadászok számára egyaránt, Vadászatainkon elsősorban les vagy cserkelő vadászatot javasoljuk vendégeinknek. Az őzbak bérvadászatát két időpontban ajánljuk: – április 15-tól május 15-ig a növényi kultúrák mérsékelt takarása végett, – július végén, augusztus elején üzekedés időszakában Gímszarvas vadászatára szeptember 1-tol van lehetőség, de a bőgési időszak általában szeptember 10-től várható. Vendégeinket felkészült hivatásos kísérik.
Egész éven át üzemelő szóróinkkal nem csak az eredményesebb vadászatot kívánjuk szolgálni, hanem lehetőséget biztosítunk vadállományunk részére, hogy át tudják vészelni a néha igen kemény telet. Tisztelettel várjuk visszatérő és új vendégeinket a májusi őzbak vadászatra, szeptemberi szarvas bőgésre és szórós vaddisznó vadászatainkra.